Olej Inca Inchi i jego kosmetyczne właściwości

2022-11-02
Olej Inca Inchi i jego kosmetyczne właściwości

Złoto Inków, czyli olej Inca Inchi. Substancja ta uważana jest za bardzo luksusową. Jest to niesamowicie aktywny olej roślinny, który wykazuje szereg prourodowych właściwości. W jego składzie znajdziemy witaminę A, witaminę E, NNKT. Świetny skład tego oleju to gwarancja, że pokocha go każda cera, szczególnie ta dojrzała – w końcu olej Inca Inchi działa przeciwstarzeniowo.

Podstawowe informacje o oleju Inca Inchi

Olej Inca Inchi produkowany jest z orzechów rośliny Sacha Inchi, która porasta dżungle w dalekim Peru. Roślina Sacha Inchi posiada owoce w kształcie gwiazd, z wnętrza których to wydobywa się orzechy do tłoczenia tego oleju. Olej jest bardzo delikatną substancją, chętnie dodawaną przez producentów kosmetyków do kremów, odżywek, masek do włosów i nie tylko. Na samym początku - gdy go odkryto - służył do leczenia problemów skonanych, w tym również oparzeń.

Olej Inca Inchi – genialne źródło NNKT

Olej Inca Inchi to substancja, która jest świetnym źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych. Ma ich w swoim składzie naprawdę sporo. Niestety, nasz organizm, który bardzo potrzebuje tych kwasów, nie jest w stanie ‘nałapać ich na zapas’ i magazynować w naszym wnętrzu. Naszym zadaniem jest dostarczanie ich z zewnątrz, np. w formie takiego oleju.

Jaki olej Inca Inchi wybrać? Przetestuj ten z asortymentu marki NACOMI.

Dlaczego olej Inca Inchi to jeden z najbardziej aktywnych olejów?

Substancja ta została uznana za jeden z najbardziej aktywnych olejów, ponieważ w jej składzie znajduje się wręcz perfekcyjna kombinacja substancji bioaktywnych. 

Skład oleju Inca Inchi

Olej Inca Inchi to - jak wspominaliśmy wcześniej – substancja, w składzie której znajdziemy idealną kompozycję składników aktywnych o cudownym wpływie na nasze ciało. Są to m.in. kwasy Omega-3 i Omega-6, Omaga-9, które stanowią aż 98% całej masy oleju Inca Inchi. Żaden inny olejek dostępny na rynku nie ma tak dużo NNKT. Kwasy te:

  • działają nawilżająco,
  • działają nawadniająco,
  • chronią skórę przed nadmierną utratą wody,
  • łagodzą,
  • regenerują,
  • działają przeciwzapalnie.

W składzie oleju Inca Inchi jest również witamina E, która:

  • wykazuje działanie antyutleniające,
  • przedłuża trwałość kosmetyków,
  • jest naturalnym konserwantem,
  • działa przeciwstarzeniowo i chroni nas przed atakami ze strony wolnych rodników,
  • rozjaśnia przebarwienia na skórze.

Nie można w tym miejscu nie wspomnieć o witaminie A, która również jest w oleju Inca Inchi i wykazuje działanie:

  • wygładzające,
  • normalizujące,
  • złuszczające,
  • regenerujące,
  • rozjaśniające,
  • anti-aging.

Olej Inca Inchi - właściwości

Olej Inca Inchi to substancja o szerokim spectrum właściwości kosmetycznych. Świetnie wpływa nie tylko na naszą skórę, ale także włosy i paznokcie. Poza tym, że stymuluje on produkcję kolagenu i elastyny w naszej skórze, wygładza także drobne zmarszczki, poprawia jej elastyczność oraz napięcie. Dodatkowo, wyrównuje koloryt i rozjaśnia blizny oraz przebarwienia. Nie można zapomnieć o jego kojących właściwościach. Przyspiesza regenerację uszkodzonego naskórka, wspiera leczenie stanów zapalnych. Ponadto olej Inca Inchi zmniejsza też widoczność rozstępów i cellulitu na naszym ciele, chroni włosy – a właściwie ich końce – przed rozdwajaniem, zagęszcza fryzurę i nadaje jej blasku.

Jak olej Inca Inchi wpływa na nasze paznokcie?

  • wzmacnia je,
  • odżywia,
  • utwardza,
  • zmiękcza skórki,
  • wygładza wał okołopaznokciowy.

Jaka cera doceni genialne właściwości oleju Inca Inchi?

Jak pisaliśmy w poprzednim akapicie, spectrum działania oleju Inca Inchi jest niesamowicie szerokie. Można go stosować na całe ciało, włosy, paznokcie, twarz. Jakie cery najbardziej docenią jego fantastyczne właściwości? Komu polecamy ten olejek? Są to przede wszystkim:

  • cery dojrzałe,
  • cery odwodnione,
  • cery suche,
  • cery atopowe,
  • cery alergiczne i skłonne do podrażnień,
  • cery z pierwszymi oznakami starzenia,
  • cery wrażliwe,
  • cery trądzikowe,
  • cery problematyczne,
  • cery z łuszczycą i AZS,
  • i nie tylko.

Stosowanie olejku

Olej rośliny Inca Inchi można stosować na wiele różnych sposobów. Może być dodawany do innych kosmetyków lub aplikowany na naszą skórę / włosy / paznokcie solo. Jak go stosować?

  • Wsmarowywany solo może zastąpić zarówno krem jak i serum.
  • Świetnie sprawdza się w roli balsamu do ciała – polecamy aplikować go na ciało od razu po wyjściu spod prysznica, gdy jest ono jeszcze wilgotne.
  • Aplikowany na brzuch i uda zastąpi preparaty na cellulit oraz rozstępy. Może być stosowany przez kobiety ciężarne.
  • Olej Inca Inchi sprawdzi się podczas olejowania włosów, o którym przeczytacie więcej TUTAJ.
  • Może być wykorzystywany zamiast specjalistycznych olejków do masażu ciała bądź dłoni.
  • Z powodzeniem zastąpi serum na końce.

Jeżeli nie lubicie olejów w czystej formie, możecie dodać kilka kropel olejku Inca Inchi do swojej ulubionej, odżywki, balsamu lub kremu.

CIEKAWOSTKA! OLEJ INKA INCHI BARDZO DOBRZE WSPÓŁGRA Z KWASEM HIALURONOWYM, KTÓRY WZMACNIA JEGO DZIAŁANIE. WIĘCEJ O KWASIE HIALURONOWYM PRZECZYTACIE W ARTYUKULE

‘KWAS HIALURONOWY W KOSMETYKACH NA TWARZ – JAKIE MA WŁAŚCIWOŚCI?’

Kosmetyki z olejem Inca Inchi – musicie je przetestować!

  • Maska do olejowania włosów 7 olei od NACOMI to 100 ml świetnego produktu, w którym poza Złotem Inków znajdziecie także olej arganowy, olej kokosowy, olej sojowy, olej ze słodkich migdałów. To połączenie to gwarancja, że Wasze włosy po tej masce będą solidnie nawilżone i odżywione. Maska jest wydajna, przyjemna w aplikacji i ładnie pachnie. Jeśli nie mieliście okazji testować nigdy maski do olejowania (to w końcu mało popularny produkt) – najwyższy czas to zmienić.
  • Nawilżający peeling do twarzy do NACOMI to silnie nawilżający kosmetyk, dzięki któremu pozbędziecie się zalegającego na skórze martwego naskórek. Peeling nie tylko pobudza mikrokrążenie w skórze, ale także kontroluje zachodzące w niej procesy odnowy naskórka. W składzie tego peelingu znajdziecie nie tylko olej Inca Inchi. Są w nim również olejek ze słodkich migdałów, olejek z winogron. Nie mamy wątpliwości, że ten produkt przypadnie Wam do gustu. Koniecznie to sprawdźcie!

Podsumowanie

Znaliście wcześniej ten olej? Jeśli nie, najwyższy czas to zmienić i sprawić, jak jego fenomenalne właściwości wpłyną na Wasze ciała, włosy oraz paznokcie! Złoto Inków jest na wyciągnięcie Waszej ręki – sięgnijcie po nie! Sięgnijcie po olej Inca Inchi!

Polecane

Zaufane Opinie IdoSell
4.84 / 5.00 2014 opinii
Zaufane Opinie IdoSell
2022-12-06
Szybka realizacja zamówienia
2022-12-04
Super

Dbamy o Twoją prywatność

Sklep korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Wykorzystujemy je między innymi w celach zapewnienia prawidłowego działania mechanizmu składania zamówień, analizie aktywności użytkowników na stronie, celach statystycznych czy dostarczania im spersonalizowanych reklam opartych na aktywności użytkowników na stronie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgadzam się
pixel